led strip 20 meter

Creëer een Groots Lichtspektakel met een 20 Meter Lange LED-strip

De voordelen van een LED-strip van 20 meter

LED-strips zijn de afgelopen jaren enorm populair geworden als decoratieve verlichtingsoplossing voor zowel binnen- als buitengebruik. Met hun flexibiliteit, veelzijdigheid en energiezuinige eigenschappen bieden ze een breed scala aan mogelijkheden om je huis, kantoor of evenementruimte op te fleuren. Een LED-strip van 20 meter is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een langere lengte om grotere oppervlakken te verlichten. In dit artikel zullen we de voordelen van een LED-strip van 20 meter bespreken.

 1. Ruime verlichtingsmogelijkheden: Met een lengte van 20 meter biedt een LED-strip je de mogelijkheid om grote ruimtes te verlichten, zoals lange gangen, grote feestzalen of buitenveranda’s. Je kunt de strip langs muren, plafonds of andere oppervlakken plaatsen om een heldere en sfeervolle verlichting te creëren.
 2. Flexibiliteit: Een LED-strip van 20 meter is meestal flexibel en kan worden gebogen en gevormd naar elke gewenste vorm. Dit maakt het gemakkelijk om de strip aan te passen aan verschillende oppervlakken en installatieomgevingen. Of je nu wilt dat de strip recht loopt of in bochten gaat, het is mogelijk met deze flexibele lengte.
 3. Kleurvariatie: Veel LED-strips van 20 meter zijn verkrijgbaar in verschillende kleurvariaties, waaronder warm wit, koel wit, RGB (rood, groen, blauw) en zelfs kleurveranderende opties. Hierdoor kun je de juiste sfeer creëren die past bij je persoonlijke voorkeuren of de gelegenheid waarvoor je de strip gebruikt.
 4. Energiezuinig: LED-strips staan bekend om hun energiezuinige eigenschappen. Ze verbruiken veel minder energie dan traditionele verlichtingsoplossingen, zoals gloeilampen of halogeenlampen. Met een LED-strip van 20 meter kun je dus genieten van heldere en levendige verlichting zonder je zorgen te maken over hoge energierekeningen.
 5. Lange levensduur: LED-strips hebben over het algemeen een lange levensduur in vergelijking met andere verlichtingsoplossingen. Ze gaan vaak tot wel 50.000 branduren mee, wat betekent dat je jarenlang plezier kunt hebben van je LED-strip van 20 meter voordat deze aan vervanging toe is.

Bij het kiezen van een LED-strip van 20 meter is het belangrijk om te letten op de kwaliteit en specificaties van het product. Controleer of de strip waterbestendig is als je deze buiten wilt gebruiken, en zorg ervoor dat deze wordt geleverd met een geschikte voedingsbron en bevestigingsmateriaal voor eenvoudige installatie.

Al met al biedt een LED-strip van 20 meter talloze mogelijkheden om grote ruimtes te verlichten met flexibiliteit, energiezuinigheid en langdurige prestaties. Of je nu een feestje organiseert, je huis wilt opvrolijken of gewoon een unieke sfeer wilt creëren, een LED-strip van 20 meter kan een uitstekende keuze zijn.

 

6 Veelgestelde vragen over een 20 meter lange ledstrip

 1. Is de ledstrip 20 meter geschikt voor buitengebruik?
 2. Wat is de beste manier om een ledstrip 20 meter te installeren?
 3. Welke soorten stroomvoeding heb je nodig voor een ledstrip 20 meter?
 4. Wat is het verschil tussen RGB en RGBW LED-strips van 20 meter?
 5. Hoeveel watt verbruikt een LED-strip van 20 meter?
 6. Welke kleuren zijn er beschikbaar bij een LED-strip van 20 meter?

Is de ledstrip 20 meter geschikt voor buitengebruik?

Veel LED-strips van 20 meter zijn geschikt voor buitengebruik, maar het is belangrijk om de specificaties van het product te controleren voordat je het aanschaft. Niet alle LED-strips zijn ontworpen om bestand te zijn tegen de elementen, zoals regen of vochtigheid.

Als je van plan bent om een LED-strip van 20 meter buiten te gebruiken, zoek dan naar een strip die specifiek is geclassificeerd als “waterbestendig” of “geschikt voor buitengebruik”. Deze strips hebben doorgaans een beschermende coating en afgedichte aansluitingen om te voorkomen dat water of vocht binnendringt en schade veroorzaakt.

Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de voedingseenheid (adapter) die wordt geleverd met de LED-strip ook geschikt is voor buitengebruik. Sommige LED-strips hebben een aparte waterdichte behuizing nodig voor de voedingseenheid, terwijl andere al waterdicht zijn geïntegreerd.

Het is altijd raadzaam om de installatie-instructies en aanbevelingen van de fabrikant zorgvuldig door te nemen om er zeker van te zijn dat je de LED-strip op de juiste manier gebruikt en beschermt tegen weersinvloeden. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je LED-strip van 20 meter veilig en effectief kan worden gebruikt in buitentoepassingen.

Wat is de beste manier om een ledstrip 20 meter te installeren?

Het installeren van een LED-strip van 20 meter vereist enige planning en zorgvuldigheid om ervoor te zorgen dat de installatie veilig en efficiënt verloopt. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om de beste installatiemethode te bereiken:

 1. Voorbereiding: Voordat je begint, moet je ervoor zorgen dat je alle benodigde materialen hebt, waaronder de LED-strip zelf, een geschikte voedingsbron, bevestigingsclips of -beugels, en eventueel verbindingsstukken als je de strip in delen wilt verdelen.
 2. Reinig het oppervlak: Zorg ervoor dat het oppervlak waarop je de LED-strip wilt bevestigen schoon en droog is. Verwijder eventuele stof, vuil of vet om een goede hechting te garanderen.
 3. Bevestiging: Afhankelijk van het type LED-strip dat je hebt gekozen, zijn er verschillende manieren om deze vast te zetten. Sommige strips hebben zelfklevende achterkanten waarmee je ze rechtstreeks op het oppervlak kunt plakken. Zorg ervoor dat je de strip gelijkmatig verdeelt zonder te veel spanning of vouwen.
 4. Voeding aansluiten: Sluit de voedingsbron aan op de LED-strip volgens de instructies van de fabrikant. Controleer of alles correct is aangesloten voordat je de stroom inschakelt.
 5. Testen: Schakel de stroom in en controleer of alle LED’s goed werken. Controleer ook of er geen oververhitting of andere problemen zijn. Als er problemen zijn, schakel dan de stroom uit en controleer de aansluitingen opnieuw.
 6. Afwerking: Werk de installatie af door eventuele overtollige kabels weg te werken en zorg ervoor dat alles veilig en netjes is georganiseerd. Je kunt ook overwegen om een dimmer of een afstandsbediening toe te voegen voor gemakkelijke bediening van de verlichting.

Belangrijke opmerking: Zorg ervoor dat je de instructies van de fabrikant nauwkeurig opvolgt tijdens het installatieproces. Als je niet zeker bent van je eigen vaardigheden, is het altijd raadzaam om een professional in te schakelen om ervoor te zorgen dat de installatie correct en veilig wordt uitgevoerd.

Welke soorten stroomvoeding heb je nodig voor een ledstrip 20 meter?

Voor een LED-strip van 20 meter heb je een geschikte stroomvoeding nodig die voldoende vermogen kan leveren om de hele strip van stroom te voorzien. Het is belangrijk om de juiste stroomvoeding te kiezen om ervoor te zorgen dat de LED-strip correct en veilig functioneert. Hier zijn twee veelvoorkomende soorten stroomvoedingen die je kunt overwegen:

1. Constante spanning (CV) stroomvoeding: Dit type stroomvoeding levert een constante spanning aan de LED-strip, meestal 12V of 24V, afhankelijk van het type strip dat je hebt. Een CV-stroomvoeding is geschikt voor LED-strips waarbij elke individuele LED dezelfde spanning nodig heeft. Zorg ervoor dat de CV-stroomvoeding het vereiste vermogen kan leveren dat nodig is voor een 20 meter lange strip.

2. Constante stroom (CC) stroomvoeding: In sommige gevallen kunnen LED-strips een constante stroom nodig hebben in plaats van een constante spanning. Dit geldt met name voor hoogvermogen LED-strips waarbij elke individuele LED een specifieke hoeveelheid stroom nodig heeft. Een CC-stroomvoeding zorgt ervoor dat elke LED op de strip dezelfde hoeveelheid stroom krijgt, ongeacht eventuele variaties in voltage.

Bij het kiezen van een geschikte stroomvoeding is het belangrijk om rekening te houden met het totale vermogen dat de LED-strip verbruikt. Dit wordt meestal uitgedrukt in wattage per meter (W/m). Vermenigvuldig het wattage per meter met de lengte van de strip (in dit geval 20 meter) om het totale vermogen te berekenen dat de stroomvoeding moet kunnen leveren.

Naast het vermogen is het ook belangrijk om te controleren of de stroomvoeding voldoet aan de veiligheidsnormen en certificeringen. Zorg ervoor dat je een stroomvoeding kiest die geschikt is voor binnen- of buitengebruik, afhankelijk van waar je de LED-strip wilt installeren.

Het is altijd raadzaam om de specificaties van zowel de LED-strip als de stroomvoeding zorgvuldig te controleren en indien nodig professioneel advies in te winnen om ervoor te zorgen dat je de juiste stroomvoeding kiest voor jouw specifieke LED-strip van 20 meter.

Wat is het verschil tussen RGB en RGBW LED-strips van 20 meter?

Het belangrijkste verschil tussen RGB en RGBW LED-strips van 20 meter zit in de kleurenmogelijkheden en de aanwezigheid van een extra witte LED-chip.

RGB LED-strips bestaan uit drie basiskleuren: rood (R), groen (G) en blauw (B). Door deze kleuren in verschillende intensiteiten te mengen, kan een breed scala aan kleuren worden gecreëerd. Met RGB LED-strips kun je dus verschillende kleurvariaties maken, zoals paars, geel, oranje en nog veel meer. Ze bieden echter geen specifieke witte kleur, omdat ze alleen de drie basiskleuren bevatten.

RGBW LED-strips daarentegen hebben naast de rode, groene en blauwe LED-chips ook een extra witte (W) LED-chip. Dit betekent dat ze naast alle kleurmogelijkheden van RGB-strips ook een zuivere witte kleur kunnen weergeven. De toevoeging van de witte LED-chip maakt het mogelijk om helder en puur wit licht te produceren, vergelijkbaar met traditionele verlichtingsopties zoals gloeilampen. Hierdoor zijn RGBW-strips veelzijdiger in gebruik, omdat ze zowel gekleurde als witte verlichting kunnen bieden.

Als je voornamelijk geïnteresseerd bent in het creëren van verschillende kleursferen of het toevoegen van accentverlichting met levendige kleuren, dan is een RGB LED-strip voldoende. Aan de andere kant, als je ook behoefte hebt aan een goede witte verlichtingsoptie, zoals voor algemene verlichting of functionele doeleinden, dan is een RGBW LED-strip de betere keuze.

Het is belangrijk om op te merken dat RGBW LED-strips vaak iets duurder zijn dan RGB-strips vanwege de extra witte LED-chip. Bij het kiezen tussen de twee opties is het dus handig om rekening te houden met je specifieke verlichtingsbehoeften en budget.

Hoeveel watt verbruikt een LED-strip van 20 meter?

Het stroomverbruik van een LED-strip van 20 meter kan variëren, afhankelijk van het type LED’s en de specificaties van de strip. Over het algemeen verbruiken LED-strips minder energie dan traditionele verlichtingsoplossingen.

Voor een nauwkeurige inschatting van het stroomverbruik is het belangrijk om naar de specificaties van de specifieke LED-strip te kijken. Meestal wordt het stroomverbruik uitgedrukt in watt per meter (W/m) of watt per rol (W/rol).

Als vuistregel kun je ervan uitgaan dat een standaard LED-strip met een vermogen tussen 4,8 tot 14,4 watt per meter ligt. Dus voor een LED-strip van 20 meter zou het geschatte stroomverbruik tussen de 96 tot 288 watt liggen.

Het is echter belangrijk om op te merken dat dit slechts een schatting is en dat het daadwerkelijke stroomverbruik kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de helderheid en kleurinstellingen die je kiest.

Om er zeker van te zijn, raad ik aan om altijd de technische specificaties en productinformatie van de specifieke LED-strip te raadplegen voordat je tot aankoop overgaat.

Welke kleuren zijn er beschikbaar bij een LED-strip van 20 meter?

Bij een LED-strip van 20 meter zijn er verschillende kleuropties beschikbaar, afhankelijk van het type strip dat je kiest. Hier zijn enkele veelvoorkomende kleuren die beschikbaar kunnen zijn:

 1. Warm wit: Deze kleur geeft een zachte en gezellige gloed, vergelijkbaar met traditionele gloeilampen. Het is ideaal voor het creëren van een warme sfeer in huis.
 2. Koel wit: Deze kleur heeft een heldere en scherpe uitstraling, vergelijkbaar met daglicht. Het wordt vaak gebruikt in werkruimtes of om een moderne uitstraling te creëren.
 3. RGB (rood, groen, blauw): Met RGB LED-strips kun je elke gewenste kleur creëren door de intensiteit van de rode, groene en blauwe LED’s aan te passen. Hiermee kun je eindeloze kleurvariaties bereiken en de verlichting aanpassen aan je stemming of gelegenheid.
 4. Kleurveranderend: Sommige LED-strips bieden ook de mogelijkheid om automatisch van kleur te veranderen of verschillende lichteffecten weer te geven. Dit kan handig zijn voor feestjes of speciale evenementen waarbij je wilt dat de verlichting opvalt.

Het is belangrijk om bij het kopen van een LED-strip van 20 meter te controleren welke kleuropties beschikbaar zijn bij het specifieke merk en model dat je overweegt. Op die manier kun je ervoor zorgen dat je de gewenste kleur(en) kunt selecteren die passen bij jouw behoeften en voorkeuren.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.